Jongerenreizen Bulgarije

Bulgarije is een heerlijk land in het zuidoosten van Europa. Het ligt net ten noorden van Turkije en Griekenland. In het oosten grenst Bulgarije aan de Zwarte Zee. In het hele land komen in de zomer hoge temperaturen voor. Ook regent het er ´s zomers weinig. De badplaatsen langs de Zwarte Zee zijn daarom een ideale vakantieplaats voor zonaanbidders. Er zijn verschillende reisorganisaties die jongerenvakanties in Bulgarije aanbieden.

Twee van de meest populaire zonbestemmingen in Bulgarije heten Zonnestrand en Gouden Strand. Hier vind je goudgele, brede en schone stranden, waar je heerlijk kunt zonnebaden. Op verschillende plaatsen zijn wandelpieren aangebracht. Die maken het gebied ook zeer geschikt voor watersporters. Tijdens en jongerenreis in Bulgarije kun je onder meer jetskiën en kitesurfen. Ook duiken in de Zwarte Zee is een leuke activiteit. Je verblijf in Bulgarije kan behoorlijk voordelig uitpakken. Eten en drinken in Bulgarije is niet duur en doordat de plaatselijke keuken vanuit verschillende landen is beïnvloed, is er voor ieder wat wils te krijgen.

Het weer in Bulgarije

In de zomer ligt de temperatuur langs de Zwarte Zeekust rond de 30°C. In het binnenland is het vaak nog iets warmer, maar een lichte zeewind zorgt voor wat verkoeling. ´s Zomers regent het nauwelijks aan de oostkust van Bulgarije.

Uitgaan in Bulgarije

Zowel Zonnestrand als Gouden Strand hebben een lange boulevard die waar alle elementen voor een geslaagde jongerenreis in Bulgarije aanwezig zijn. Je vind er gezellige bars, leuke discotheken en uitstekende clubs waar je tot in de kleine uurtjes kunt doorfeesten.

Discotheek Lazur is een plaats waar je tijdens een jongerenreis in Zonnestrand echt geweest moet zijn. Naast de gebruikelijke danszalen en drinkgelegenheden biedt deze discotheek ook zwembaden en glijbanen. Echt een onvergetelijke belevenis. Gouden Strand heeft zijn Arrogance Music Factory. In vier zalen kun je opgaan in verschillende muziekstijlen.

Wanneer je een jongerenreis naar Gouden Strand boekt hoef je het strand niet meer af. Direct aan het strand vind je namelijk bar Lucky Eye, waar een enorme reeks aan cocktails en hapjes te krijgen is. Een vergelijkbare bar in Zonnestrand is Beach Bar Mexo. Ook hier kun je de meest fantastische cocktails krijgen.

Tijdens een jongerenreis in Bulgarije zul je niet gauw heimwee krijgen. Zowel café Heineken House als de Flying Dutchmen richten zich op de Nederlandse vakantieganger. Je eet er kroketten en frikadellen en kunt er dagelijks feesten op Nederlandse muziek.

Excursies in Bulgarije

Zonnestrand en Gouden Strand liggen vlak bij Nessebar, een klein historisch plaatsje. Varna is een grotere stad, waar je veel oude en moderne bezienswaardigheden kunt bezichtigen. De stad ligt vol mooie parken en heeft verschillende musea waar je een paar uur kunt doorbrengen. Ook een bezoek aan de levendige haven van Varna behoort tot de mogelijkheden. Vanuit de populaire badplaatsen langs de Zwarte Zee worden verschillende excursies naar het Balkangebergte georganiseerd. Tijdens de jongerenreizen in Bulgarije kun je dus ook een dag lekker gaan wandelen of een jeepsafari in de bergen gaan maken.