Zuid-Frankrijk is al jarenlang een populaire vakantiebestemming. Ook voor jongerenreizen is Frankrijk een geweldig gebied. Het is er meestal zonnig, er liggen schitterende stranden en je kunt er ook prima terecht voor feesten. De bekendste vakantieplaatsen in Frankrijk liggen aan de Middellandse Zee, maar ook de badplaatsen aan de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje hebben het een en ander te bieden. Daarnaast kun je als zonaanbidder of watersporter op Corsica vakantie vieren. Dit eiland in de Middellandse Zee is ook een onderdeel van Frankrijk.

Het weer in Frankrijk

Langs de kust van de Middellandse Zee, waar veel badplaatsen te vinden zijn, heerst een mediterraan klimaat. De zomers zijn er over het algemeen warm en droog, al kan er af en toe een bui vallen. Langs de Atlantische kust liggen de temperaturen ´s zomers iets lager dan aan de Middellandse Zee. Ook is er iets meer kans op regen. Maar in de zomermaanden is het desondanks een prima plaats om vakantie te vieren.

Jongerenreizen naar Mimizan

Wil je leren surfen of ben je op zoek naar de ideale omstandigheden voor een surfvakantie? Dan is een jongerenvakantie naar Mimizan een goede keuze. Ook bodyboarders beleven hier een geweldige tijd. Mimizan ligt aan de Golf van Biskaje. De golven zijn hier uitermate geschikt voor surfen en bodyboarden. Door de gunstige omstandigheden lopen er in de zomer vele jongeren in Mimizan rond. Je vind er dan ook diverse leuke kroegen en discotheken. De DJ´s van Bar Americain gaan door tot het weer bijna licht wordt. Daarnaast is een bezoek aan de Pura Vida Surfbar of Le Surf Café een must tijdens een jongerenreis naar Mimizan.

Jongerenreizen naar Lacanau Ocean

Lacanau Ocean staat ook wel bekend als Frans Californië. Ieder jaar weten vele surfers het plaatsje aan de Atlantische Oceaan te vinden. Wanneer je een jongerenreis naar Lacanau Ocean boekt, kun je meer dan alleen surfen. De sterke golven in dit gebied zijn ook erg geschikt om te bodyboarden en te kanoën in een zeekano. Lacanau Ocean heeft een mooi strand, waar je ook lekker kunt zonnebaden. Daarnaast zijn er in het plaatsje diverse kroegen en discotheken te vinden. Onder jongeren die in Lacanau Ocean verblijven zijn Le Modjo, Kontiki en Bat Café zeer populair.

Jongerenreizen naar Argelès-sur-Mer

Wanneer je kiest voor een jongerenreis naar Argelès-sur-Mer weet je zeker dat je een vakantie vol zon, strand en feest tegemoet gaat. Er liggen verschillende campings in de omgeving, die erg populair zijn onder jongeren. Actieve vakantiegangers kunnen in de buurt van Argelès-sur-Mer veel beleven. De plaats ligt aan de voet van de Pyreneeën, waar je kunt raften en bergbeklimmen. Ook een duik in de wateren in de buurt van Argelès-sur-Mer behoort tot de mogelijkheden. Bekende discotheken in Argelès-sur-Mer zijn Kiss en Playa. Hier kun je tot in de vroege ochtend feesten. Ook gezellige cafés zijn er in overvloed. Ga bijvoorbeeld een keer loungen bij Exotic.

Jongerenvakantie naar Moliets

De Franse plaats Moliets staat in de zomer helemaal in het teken van surfen. De plaats ligt aan de Golf van Biskaje, waar een sterke golfslag zorgt voor ideale omstandigheden voor surfers, bodyboarders en zeekanoërs. Actieve jongeren boeken dus een jongerenreis naar Moliets. Het plaatsje is niet groot, maar aan de boulevard vind je verschillende leuke kroegen en discotheken. Een van de leukste cafés is L´Open. In de zomermaanden is hier vaak live muziek. Discotheek Rumors is een aanrader voor vakantiegangers die ervan houden om tot in de kleine uurtjes door te feesten.