Jongerenreizen Hongarije

Jongerenreizen Hongarije? Bekijk de onderstaande aanbieders voor meer informatie en prijzen.

Hongarije ligt centraal in Europa, tussen Oostenrijk en Roemenië. Hongarije grenst nergens aan de zee, maar heeft een prachtig meer binnen haar landsgrenzen: het Balatonmeer. Het is een groot meer, dat veel verschillende soorten vakantiegangers trekt: surfers, fietsers, hengelaars en vele anderen. Jongerenreizen in Hongarije gaan bijna altijd naar de plaats Siófok aan het Balatonmeer. Deze stad heeft zich binnen een paar jaar ontwikkeld tot dé uitgaansstad van Hongarije.

Jongerenreizen naar Siófok

Het Balatonmeer is een schitterend water van 80 kilometer lang en 15 kilometer breed. Het meer is maximaal 12 meter diep. Doordat de gemiddelde diepte ongeveer 3 meter is, warmt het meer ´s zomers snel op. De zomers in Hongarije zijn warm en droog. Deze omstandigheden maken het Balatonmeer de ideale vakantiebestemming. Er zijn dan ook verschillende organisaties die jongerenreizen naar Siófok aanbieden, de gezelligste plaats aan het Balatonmeer.

Het bijzondere aan een jongerenreis naar Siófok is dat er bijna geen zandstranden te vinden zijn. Het Balatonmeer is omgeven door grasweides. Hier kun je de dag heerlijk doorbrengen. Bij de Coca Cola Beachclub is een kunstmatig strand aangelegd, voor de vakantiegangers die het zand echt niet kunnen missen. In het Balatonmeer kun je zwemmen, maar ook surfen, zeilen, wakeboarden of waterfietsen.

Wanneer je tijdens een jongerenreis naar Siófok even wat anders wilt dan zon en water, dan kun je hier overal een fiets huren. Het omliggende land is vrijwel vlak. Rondom het Balatonmeer liggen talloze leuke dorpjes, kerken en kloosters. Ook is het gebied bekend vanwege de wijnbouw. In Siófok is dag en nacht wat te beleven. Jongeren uit heel Europa komen naar deze plaats vanwege het bruisende nachtleven.

Uitgaan in Siófok

Overdag kun je in de bars en op de terrassen al genieten van een drankje en muziek. Maar bij de meeste jongerenreizen naar Siófok is het toch echt de bedoeling om tot in de kleine uurtjes door te feesten. Voor een gezellige avond in Hollandse stijl ga je naar Aqua Dance Club & Cocktail Bar, waar ze heerlijke shooters maken. Ook cafés als Renegade, Pub Daddy en het Bacardi Music Café staan goed bekend. Liefhebbers van discotheken moeten tijdens hun jongerenreis naar Siófok echt naar een van de schuimparty´s van Palace, het Feestkasteel of Flort.

Excursies naar Boedapest

De Hongaarse hoofdstad Boedapest is zeer de moeite waard en vanuit Siófok goed te bereiken. Boedapest is een verzameling van uiteenlopende stadswijken langs de rivier de Donau. De oudste van deze stadswijken zijn Boeda en Pest. Je kunt er de burcht bekijken die boven de Donau uittorent, of een bezoek brengen aan de Sint-Stefanusbasiliek. In Boedapest zijn verschillende badhuizen, waarvan er veel uit de Turkse tijd stammen. Wissel je jongerenreis naar Siófok dus eens af met een dagje Boedapest. Vergeet tijdens je uitstapje naar Boedapest niet koffie te drinken in een van de koffiehuizen. Ook zijn er in de stad talloze bars, clubs en disco´s die de moeite waard zijn. De Hongaren zelf zijn dol op bioscoopbezoek.