Jongerenreizen Italie

Jongerenreizen Italie – Riccione – Rimini? Bekijk de onderstaande aanbieders voor meer informatie en prijzen.

Italië is als vakantieland nog steeds in opmars, en dat is natuurlijk niet voor niets. Wanneer je een jongerenreis naar Italië boekt kun je rekenen op een warme en vrijwel altijd droge vakantie. Aangezien Italië een enorme kustlijn heeft, vind je er talloze stranden en beschutte baaien. Daarnaast is Italië een land boordevol cultuur, dus er zijn mogelijkheden te over als je een dagje niet naar het strand wilt. Badplaatsen als Riccione en Rimini aan de Adriatische Zee zijn populaire vakantiebestemmingen onder jongeren.

Jongenreizen naar Riccione

Riccione is een badplaats aan de Italiaanse oostkust, bij de Adriatische Zee. Riccione ligt tegen de bekendere badplaats Rimini aan. De boulevard tussen de twee plaatsen is maarliefst 20 kilometer lang. Je vind er niet alleen gezellige kroegen, restaurants en ijssalons, maar ook leuke winkeltjes. Jongeren die Riccione hebben bezocht, zijn erg enthousiast over de vele boetieks die langs de boulevard aan de Viale Dante te vinden zijn.

Langs de kust van Riccione liggen verschillende mooie zandstranden, waar dag en nacht allerlei activiteiten plaatsvinden. Zo is er het waterpretpark, met lange glijbanen en wildwaterbanen, die je tijdens je jongerenvakantie naar Riccione niet over mag slaan. Er zijn natuurlijk volop mogelijkheden om te beachvolleyballen, te fitnessen en andere activiteiten te ondernemen. Riccione heeft zelfs een woman-only-strand, waar de meiden terechtkunnen als ze even aan de aandacht van alle mannen willen ontsnappen.

In Riccione zelf kun je terecht bij verschillende restaurants en cafés. Verwacht je meer van het uitgaansleven, dan kun je een van de vele nachtbussen naar Rimini nemen. Hier vind je onder andere de geweldige club Baia Imperiale, waar je tijdens een jongerenreis naar Riccione echt geweest moet zijn. Ook de discotheken Carnaby en Altromondo zijn de moeite waard.

Jongenvakantie naar Rimini

Rimini is een heerlijke badplaats aan de Adriatische Zee. De stranden zijn er lang en breed. De boulevard, waar je talloze ijscafés, kroegen en restaurants kunt vinden, is maarliefst 20 kilometer lang. Even ten noorden van Rimini ligt Riccione, bekend vanwege zijn waterpretpark. Een jongerenreis naar Rimini betekent relaxen op het strand, jetskiën of wakeboarden en natuurlijk feesten.

De grootste discotheek van Europa is in Rimini gevestigd. Deze disco, de Baia Imperiale, mag je tijdens een jongerenreis naar Rimini niet aan je voorbij laten gaan. Je kunt er dansen in een klassiek decor bij een zwembad. Andere goede discotheken zijn Carnaby en Altromondo, waar regelmatig lasershows worden gehouden. Wanneer je wilt uitgaan in Nederlandse stijl dan zijn de thema-avonden van de Life Club wel wat voor jou. Populaire cafés zijn onder meer Shooters, Stills en Copacabana.

Excursies in Italië

Tijdens een jongerenreis naar Riccione en Rimini kun je gemakkelijk een uitstapje maken naar Venetië of San Marino. Er zijn verschillende organisaties die dagtochten naar deze plaatsen aanbieden. Venetië staat bekend als stad die op het water gebouwd is. Loop rond over het San Marcoplein en bewonder de Canal Grande en de Rialtobrug. Ook kun je een romantische tocht in een gondel maken, maar de prijzen hiervan liggen behoorlijk hoog. San Marino is een onafhankelijk staatje dat middenin Italië ligt. Veel mensen bezoeken San Marino om een dagje te shoppen. Je kunt hier zowel terecht voor kleding als voor elektronica. Je kunt in San Marino gewoon met de euro betalen.