Jongerenreizen Kroatie

Jongerenreizen Kroatie? Bekijk de onderstaande aanbieders voor meer informatie en prijzen.

Een strand- en feestvakantie in Italiaanse stijl vind je ook in Kroatië. De kust van dit land in het voormalige Joegoslavië ligt bezaaid met moderne badplaatsen waar je een geweldige vakantie kunt doorbrengen. Overdag kun je zonnebaden en gaan zwemmen of watersporten in zee. ´s Avonds heb je de keuze uit uiteenlopende gezellige bars en uitstekende discotheken. De leukste bestemmingen voor een jongerenreis naar Kroatië liggen op het schiereiland Istrië en op de eilanden in de Kvarner Bocht.

Jongerenreizen naar Medulin

In het zuiden van het schiereiland Istrië ligt de plaats Medulin. Hier liggen verschillende goede campings. Overdag kun je lekker naar het strand. Er zijn maar weinig zandstranden te vinden, meestal gaat het om een kiezelstrand. Een aanrader tijdens een jongerenreis naar Medulin is om te gaan duiken of snorkelen. De onderwaternatuur heeft hier veel te bieden. Daarnaast kun je natuurlijk gewoon zwemmen, jetskiën of parasailen.

Medulin ligt in de buurt van de eeuwenoude stad Pula. Hier kun je onder meer een Romeins amfitheater bewonderen dat veel weg heeft van het Colosseum in Rome. Hier worden regelmatig popconcerten gehouden. De belangrijkste clubs van Medulin zijn de Summerclub en Imperial. Daarnaast organiseren de aanbieders van jongerenreizen naar Medulin vaak feesten op het strand, die echt de moeite waard zijn. Bij restaurants als Octopus en Amfora kun je terecht voor een lekkere, betaalbare maaltijd. Bar Bella Vista is populair onder jongeren.

Jongerenreizen naar Novalja

Novalja is dé uitgaansplaats op het Kroatische eiland Pag. Als feestlocatie is Novalja bekend in grote delen van Europa. Een goede reden dus om een jongerenreis naar Novalja te boeken. De kiezelstranden rondom Novalja zijn een goede plek om te relaxen en te watersporten. Maar waar het in Novalja echt allemaal gebeurt is op strand Zrec. De feesten gaan hier dag en nacht door. Je kunt er echt 24 uur per dag terecht. Voor de afwisseling kun je ook eens gaan loungen in Club Cocomo, Club Kalypso of Club Aquarius in het centrum van Novalja. Ook is het mogelijk om vanuit Novalja een uitstapje te maken naar de spectaculaire watervallen van Plitvice in het binnenland van Kroatië.

Jongerenreizen naar Poreč

Poreč is een gezellig stadje aan de oostkant van het schiereiland Istrië. Je kunt hier door de Italiaans aandoende straatjes slenteren en uren op een terrasje doorbrengen. Voor de strand- en zeeactiviteiten zijn in Poreč plateaus aangebracht. Je kunt tijdens je jongerenreis naar Poreč snorkelen, jetskiën en met hoge snelheid banaanvaren. ´s Avonds komt Poreč pas echt tot leven. De bars gaan open en in verschillende straten en op pleinen zijn straatartiesten te vinden. Bekende kroegen zijn Che, Number 1 en Saint and Sinner. Byblos is een openluchtdiscotheek waar regelmatig bijzondere acts te bewonderen zijn. Ook Club Plava staat onder jongeren zeer goed bekend.

Jongerenreizen naar Rovinj

Rovinj is een gezellige badplaats in Istrië. In de smalle straatjes van Rovinj waan je je even in Italië. Vanaf het plein bij de Sint-Eufemiakerk heb je een schitterend uitzicht over de stad en de baai. Hier liggen verschillende kiezelstranden en strandplateaus. Er zijn talloze restaurants, bars en terrassen in Rovinj. Liefhebbers van cocktails zijn bij bar Valentino aan het goede adres. Ook Zanzibar is een populaire stek die je tijdens een jongerenreis naar Rovinj moet bezoeken. Het nachtleven speelt zich af in Monvi Center. Deze geweldige uitgaansplek ligt buiten het centrum. Je betaalt er één prijs om binnen te komen en bepaalt daarna zelf welke kroegen en clubs je gaat bezoeken. Tijdens een vakantie in Rovinj is het alle dagen feest.
Vanuit Poreč en Rovinj kun je gemakkelijk een uitstapje maken naar de Italiaanse stad Venetië.