Jongerenreizen Malta

Bekijk de onderstaande aanbieders voor meer informatie en prijzen.

Malta is een eilandengroep in de Middellandse Zee. Op de eilanden Malta, Gozo en Comino zijn alle ingrediënten aanwezig voor een geslaagde zonvakantie. Er zijn dan ook verschillende reisorganisaties die jongerenreizen naar Malta aanbieden. De kust van de eilanden heeft een rotsachtig karakter. Tussen de kliffen liggen heerlijke beschutte baaien met zand- en kiezelstranden. De natuur op de eilanden is prachtig, maar de natuur onder water mag er ook zijn. Tijdens een jongerenreis naar Malta kun je geweldige duiken maken. Ook zwemmen met dolfijnen behoort op Malta tot de mogelijkheden.

De eilandengroep heeft een interessante geschiedenis achter de rug, waarvan je de resten nog overal tegenkomt. Dit betekent ook dat Malta een zeer gevarieerde keuken heeft. In de restaurants kun je gerechten krijgen die je ook in de Italiaanse, Spaanse en Noord-Afrikaanse keuken tegenkomt. Daarnaast zijn er op Malta volop fastfood-restaurants.

Het weer op Malta

Het mediterrane klimaat op Malta zorgt voor lange zomers die warm en droog zijn. Tot in mei kan er nog redelijk wat regen vallen, maar daarna barst de zomer echt los. De temperaturen kunnen in de zomermaanden tegen de 40°C liggen. Een lichte zeewind zorgt voor wat verkoeling. De temperaturen blijven op Malta aangenaam tot in oktober. Daarna valt het wat koelere winterseizoen in.

Jongerenreizen naar Malta

Op Malta zijn verschillende leuke vakantiegebieden te vinden. Veel jongerenreizen naar Malta gaan naar St. Julians – door de Maltezen ook wel San Giljan genoemd. Vooral de wijk Paceville in St. Julians trekt veel toeristen. Hier vind je gezellige straatjes waar absoluut geen gebrek is aan bars, restaurants, discotheken en nachtclubs. Er zijn verschillende plaatsen waarvandaan je kunt vertrekken voor watersportactiviteiten. Als je de dag op het strand wilt doorbrengen, moet je naar St. Georges Bay. St. Julians is ook een geschikte stad om te shoppen. Vanuit het stadje kun je gemakkelijk een uitstapje maken naar de Maltese hoofdstad Valetta, die zeer de moeite waard is.

Uitgaan op Malta

Ook ´s avonds en ´s nachts is er in de wijk Paceville van St. Julians veel te beleven. Er zijn verschillende megadisco´s die je tijdens een jongerenreis naar Malta kunt bezoeken. Populair zijn onder meer de openluchtdiscotheek Numero Uno en de uitgesproken feestlocatie Footloose. Loungen kan bijvoorbeeld bij de Fuego Bar. Ook Qube en Havana zijn populair onder feestgangers.