Jongerenreizen Portugal

Albufeira? Bekijk de onderstaande aanbieders voor meer informatie en prijzen.

Portugal ligt zeer gunstig in het zuidwesten van Europa, direct naast Spanje. Portugal heeft een aantrekkelijk klimaat en een lange kustlijn. Het is dus niet verwonderlijk dat Portugal geliefd is onder vakantiegangers. Vooral de zuidelijke provincie Algarve is erg populair. Ook veel jongerenreizen naar Portugal hebben de Algarve als bestemming. ´s Zomers kun je hier rekenen op hoge temperaturen, goudgele stranden en een strakblauwe lucht.

Portugal heeft een vriendelijke bevolking en een gevarieerde keuken. Gezien de lange kustlijn van het land is het niet vreemd dat er in Portugal veel vis gegeten wordt. Ook rijst en varkensvlees staan regelmatig op het menu. Tijdens een jongerenvakantie in Portugal kun je kennismaken met verschillende lekkere kazen gemaakt van koeien-, schapen- en geitenmelk. Portugal produceert enkele bekende wijnsoorten, waaronder Port en Madeira.

Het weer in Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat met warme zomers. In het binnenland kunnen de temperaturen ´s zomers oplopen tot 40°C, maar aan de kust waait er een iets verkoelende wind. Tot diep in het najaar zijn de temperaturen in de Algarve hoog.

Jongerenreizen naar Albufeira

De meeste jongerenreizen naar Portugal spelen zich af in het district Albufeira, in de zonnige Algarve. Albufeira ligt handig ten opzichte van de stad Faro, die een internationaal vliegveld heeft. Daardoor heeft het gebied zich in de afgelopen jaren in hoog tempo ontwikkeld tot populair vakantiegebied. Je vind er witte steden, grillige rotsformaties en fijne stranden. De Atlantische Oceaan is onder meer geschikt voor surfers, bodyboarders en kitesurfers. Ook zeilen is vanuit Albufeira mogelijk.

Dit gedeelte van Portugal staat bekend vanwege de bijzondere rotsformaties langs de kust. Gebruik je jongerenreis naar Albufeira dus ook om de natuurlijk uitgesleten bogen, kliffen en grotten te bewonderen. Beroemd zijn onder meer de Ponte Grande en de Lajem do Conego. In de omgeving van Albufeira zijn enkele parken vol waterpret en spectaculaire glijbanen te vinden: Slide and Splash in Lagoa, Aqualand in Porches en Aquashow bij Quarteira. Er zijn verschillende organisaties die vanuit Albufeira dagtochten naar de hoofdstad Lissabon aanbieden.

Uitgaan in Albufeira

Albufeira heeft niet één, maar twee uitgaansgebieden. Tijdens een jongerenvakantie naar Albufeira zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om je in het nachtleven te storten. Het oude centrum van Albufeira ligt vol met gezellige kroegen en terrassen. Ook vind je hier de meeste restaurants. Een bekend adres voor cocktails is de Buhba Bar. Ook feestcafé Bloopers en Vegas zijn in het oude centrum te vinden.

Het tweede uitgaanscentrum van Albufeira wordt The Strip genoemd en ligt in de wijk Praia da Oura. Ook hier zijn verschillende gezellige cafés te vinden, zoals de Garage Bar, die bekend staat om zijn cocktails. Als je van discotheken houdt, kom je tijdens je jongerenreis naar Albufeira zeker op The Strip terecht. Het bekende Celebrations houdt het midden tussen een disco en een feestcafé. Eenmaal per week wordt hier een Nederlandse Nacht georganiseerd. En wanneer de meeste discotheken om 4.00 uur hun deuren sluiten, gaat het feest op de drie dansvloeren van Kiss nog door.