Jongerenreizen Spanje

Lloret de Mar – Salou? Bekijk de onderstaande aanbieders voor meer informatie en prijzen.

Spanje is een geweldig vakantieland. Door zijn ligging op het Iberisch Schiereiland heeft Spanje een hele lange kust. Het grootste deel van Spanje grenst aan de Middellandse Zee, een kleiner gedeelte aan de Atlantische Oceaan. Vooral de stranden langs de Middellandse Zee zijn erg geliefd onder toeristen. Wanneer je een jongerenreis naar Spanje boekt, kies je voor de leukste badplaatsen aan de Costa Brava, de Costa Dorada of de Costa del Sol. Je kunt je vakantie ook op Ibiza, Mallorca of Menorca doorbrengen.

Een jongerenreis naar Spanje betekent genieten van zon, strand, zee en feesten tot je erbij neervalt. De stranden in Spanje zijn over het algemeen mooi en schoon. In de badplaatsen waar veel jongeren komen is de keuze aan uitgaansmogelijkheden bijna eindeloos. Tijdens een jongerenreis naar Spanje kun je plaatselijke gerechten zoals paella eten. Ook kun je je maaltijd samenstellen uit verschillende tapas. In de populaire badplaatsen zijn vanzelfsprekend ook veel fastfood-restaurants. Je kunt er zelfs een kroket een patatje-met krijgen.

Jongerenreizen naar Lloret de Mar

Een jongerenvakantie naar Lloret de Mar is zeer geliefd. Deze badplaats ligt in het noorden van Spanje aan de Middellandse Zee, niet ver van Barcelona. Er komen vooral veel Nederlandse jongeren naartoe, maar ook Belgische, Duitse en Britse. Lloret heeft een mooi strand, waarvan de hoeveelheid zand ieder jaar weer door de gemeente op peil wordt gebracht. Je kunt hier heerlijk zonnebaden, zwemmen en watersporten.

Verreweg de meeste jongeren die naar Lloret de Mar gaan, komen voor het feesten. Er zijn in Lloret dan ook honderden cafés, clubs en discotheken te vinden. Bekende namen zijn de Apres-skibar Cartoon en Venga Beachclub. Een plaats waar je tijdens een jongerenreis naar Lloret de Mar echt geweest moet zijn is discotheek St. Trop´, met zijn drie open verdiepingen die boven de dansvloer uittorenen. Ook een bezoek aan megadiscotheek Colossos is een bijzondere ervaring.

Jongerenreizen naar Salou

In Salou doen ze echt alles om het vakantiegangers naar de zin te maken. Jongerenvakanties naar Salou zijn dan ook immens populair. Salou heeft een paar mooie stranden en brede boulevards. Je kunt er zonnen, zwemmen en chillen. Het spookhuis van Salou is bij veel jongeren bekend. Er liggen bij Salou twee waterpretparken: Caribe Aquatic Park en Aquopolis. ´s Avonds zijn er licht- en geluidsshows en wordt er vuurwerk afgeschoten.

Salou is onder jongeren vooral bekend vanwege de vele uitgaansmogelijkheden. In de zomermaanden draaien er wereldberoemde DJ´s in het stadje. Een populaire disco is Pacha la Pineda. De discotheek ligt even buiten de stad, maar je moet er tijdens je jongerenreis naar Salou nu eenmaal geweest zijn. Ook in Snoepy´s, de Ski Hut Salou en de wat kleinere discotheek Crocs komen veel Nederlandse jongeren. Voor sangria kun je onder meer terecht in Bar Double Dutch.