Jongerenreizen Turkije

Marmaris – Alanya? Bekijk de onderstaande aanbieders voor meer informatie en prijzen.

Turkije is in korte tijd bekend geworden als vakantiebestemming. Dit heeft niet alleen te maken met de aantrekkelijke prijzen voor een vakantie in Turkije. Het land heeft een aangenaam klimaat met veel zonuren. En de populaire bestemmingen voor jongerenreizen naar Turkije, zoals Marmaris en Alanya, hebben allemaal een bruisend uitgaansleven. Daar komt nog bij dat Turkije een prachtige kust heeft aan de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee. Er zijn dus redenen genoeg om voor een jongerenreis naar Turkije te kiezen.

Jongerenreizen naar Marmaris

Op de plaats waar de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee bij elkaar komen ligt Marmaris. Deze badplaats is zeer populair onder jongeren. Vooral Nederlanders, Britten, Russen en Scandinaviërs boeken een jongerenreis naar Marmaris. Het strand van Marmaris is betrekkelijk smal, maar je kunt de plaats wel heel goed gebruiken als uitvalsbasis om te watersporten. Het het strand van Içmeler is breder. Je kunt dit strand met de bus uitstekend vanuit Marmaris bereiken. Er zijn in de stad verschillende aanbieders van duik- en vaartochten actief. Marmaris is met zijn bazaar een geschikte stad om te shoppen.

Jongerenvakantie naar Marmaris zijn vooral gewild vanwege het bruisende nachtleven in de stad. In het oude centrum ligt de zogenaamde Barstreet. Hier vind je veel kroegen en terrassen, maar ook veel discotheken. Club Arena, de grote openluchtdisco van Marmaris, ligt in het oude centrum. In de discotheken Mango en Club Joy komen veel Nederlanders. Mango biedt veel shows en Club Joy organiseert geweldige schuimparty´s. Op Long Beach, even buiten het centrum, worden leuke strandfeesten georganiseerd.

Jongerenreizen naar Alanya

Als je liever aan de Turkse Rivièra verblijft, boek dan een jongerenreis naar Alanya. Dit is een levendige havenstad die precies tussen twee zandstranden in ligt. Een van deze stranden is het Cleopatra-strand. Een deel van dit strand staat weer bekend als Palm Beach en dat is de plaats waar alle jongeren naartoe komen. Je kunt hier zonnen en chillen, maar ook allerlei activiteiten ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van jetskiën of met een groep vrienden banaanvaren?

´s Avonds kun je in Alanya terecht in een van de vele openluchtdiscotheken. Auditiorium of Summergarden zijn echte aanraders. Murphy´s organiseert wekelijks een Nederlandse Nacht met muziek uit de Nederlandse top-40. In Havana Club kun je lekker chillen. De muziek is hier zeer gevarieerd. Ook nachtclub Absolute is populair onder Nederlandse jongeren. In de zomermaanden zijn er bijna dagelijks beach party´s op het strand, waar je tijdens een jongerenreis naar Alanya natuurlijk geweest moet zijn.

Jongerenvakantie naar Turkije: de excursies

Ook wanneer je tijdens je vakantie meer wilt doen dan zonnen en feesten, is een jongerenreis naar Turkije een goed idee. Turkije heeft een schitterende natuur. Maak bijvoorbeeld een cruise langs de mooie zuidkust of een jeepsafari door het binnenland. Ben je liever sportief bezig? Ga dan raften, zeekanoën of duiken. Als je iets van de geschiedenis van het land wilt zien, dan is een excursie naar Efeze een aanrader. Vanuit Alanya kun je de spectaculaire druipsteengrotten van Dimcayi bezoeken. Om echt te ontspannen kun je een bezoek brengen aan de hamam.